drone fotografie

Dronefotografie

Dronefotografie

Uw dronefotograaf staat graag voor u klaar om de mooiste foto's te nemen, maar misschien bent u onbekend met het woord "drone". Een drone is een uniek vliegend apparaat dat steeds vaker wordt toegepast. Denkt u bijvoorbeeld aan de grote hoeveelheid filmpjes en foto's die op het internet verschijnen. Toch is hieruit duidelijk op te maken dat de kwaliteit ervan verschillend is. Vooral bij fotografie is dit nog een stuk lastiger dan in eerste instantie werd verwacht, want wanneer u een drone aanschaft met een goede camera, is dat nog geen garantie op adembenemende foto's. Het zal vele uren oefening nodig hebben om dit onder de knie te krijgen, want de eerste foto's zullen best kunnen tegenvallen. Het vergt om deze reden ook veel oefening om uiteindelijk de gewenste kwaliteit te bereiken. Voornamelijk beginnende luchtfotografen hebben daarom veel trucs en tips waarmee de succeskans aanzienlijk wordt vergroot. Natuurlijk hoeft u deze tijd niet te investeren, want professionele dronefotografen weten precies hoe dat moet en op die manier heeft u de gewenste foto's tegen een zeer schappelijke prijs. Toch delen wij graag onze kennis met u, zodat u een goed zicht heeft op een gedegen ervaring. Als u foto's nodig heeft die met een drone genomen moeten worden, dan staan wij van dronefotografie natuurlijk paraat voor u!

Dronefotografie : tips en info

Dronefotografie

Hoogstwaarschijnlijk heeft u al het een en ander nagekeken op het internet. Hier is immers heel veel te vinden over dronefotografie, waaronder de grote hoeveelheid afbeeldingen. Het zal hoogstwaarschijnlijk al de aandacht getrokken hebben. Toch dient u hierbij niet te vergeten dat er een groot verschil in zit. Want, om de mooiste foto's te verkrijgen is professionele apparatuur vereist. Met de goedkope drones die op de markt te koop zijn, is dit simpelweg niet te behalen. Want alleen met dure vliegtuigjes kan er optimale en unieke dronefotografie gemaakt worden. Daarnaast is het ook van groot belang dat de bestuurder van deze drone gedreven moet zijn in zijn vaardigheden. Het is niet zomaar een opgave om een perfecte foto te nemen. Een combinatie van apparatuur en vaardigheden zorgt er dus voor dat het resultaat iedereen versteld laat staan. Laat dat precies zijn waar u naar op zoek bent en wat dronefotografie kan bieden. We stellen daarom ook vaak de vraag of u al ervaring heeft in het besturen van een drone. Want voor de mensen onder ons die dit hebben meegemaakt, is het duidelijk dat het nog best lastig is. Als starter is het namelijk van groot belang om eerst de besturing onder de knie te krijgen. Een leuke uitdaging, maar wel eentje die veel tijd vraagt. Pas daarna is het mogelijk om te beginnen met het nemen van een aantal leuke plaatjes. Wilt u echter direct resultaat zien en een mooie afbeelding ontvangen? Dan is dronefotografie de unieke mogelijkheid om hiervan gebruik te maken. Hierbij zal uw doel natuurlijk als eerste vastgesteld worden. Uw doelstelling kan natuurlijk heel verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een landschap
  • uw woning
  • de onderneming
  • een uniek gebouw of dorp

Misschien heeft u zelf al een goed idee. Is het echter nog niet helemaal zeker wat u wilt? Dan helpen wij, van dronefotografie , u graag verder bij het maken van een goede keuze. In overleg met de medewerkers van dronefotografie zal dit snel plaatsvinden en waarschijnlijk wordt het dan helemaal duidelijk wat u wilt. Met passend advies en inzichten wordt deze beslissing een stuk eenvoudiger. Waardoor u binnen de kortste keren foto's heeft om echt trots op te zijn.

Dronefotografie : zo doen wij dat

Dronefotografie

Een foto die met de drone wordt gemaakt, is niet direct een gegarandeerd succes. Daarom maakt u gebruik van een specialist die over de juiste apparatuur beschikt, want het resultaat is altijd het allerbelangrijkste, voor welk doeleinde de foto ook wordt gemaakt. Bij dronefotografie krijgt u daarom altijd direct het gewenste resultaat. Zelf oefenen is niet meer nodig. Toch vinden wij het erg leuk om u een klein inzicht te geven in onze werkwijze. Mocht u daarom ooit willen proberen om zelf foto's te maken met een drone, gebruik dan de volgende tips.

Dronefotografie tip: vlieg hoger

Veel mensen kiezen ervoor om laag te vliegen en hierbij een foto te maken. Toch adviseren wij om dit juist niet te doen, want door hoger te vliegen wordt het uitzicht beter. Dit resulteert vaak in mooiere foto's.

Dronefotografie tip: oefenen

Fotografie is een vak waar veel oefenwerk aan te pas komt. Ook bij dronefotografie is dat aan de orde en daarom raden wij aan om verschillende manieren uit te proberen. Denk bijvoorbeeld eens aan een andere invalshoek, of misschien wel een andere wijze om de foto te maken, want een drone kan u ook laten hoveren in de lucht, of juist instellen op de First Person View.

Tip: het weer speelt een rol

Dronefotografie

De weersverwachting kan een grote invloed uitoefenen op de uiteindelijke kwaliteit van de foto's. Bij een harde wind of regen kan dit namelijk aanzienlijke gevolgen hebben. De foto die u dacht te maken, blijkt dan toch niet zo mooi te zijn. Heel waarschijnlijk ligt dit gedeeltelijk aan de apparatuur, want professionele drones kunnen hier namelijk beter mee omgaan dan de goedkopere varianten.

Dronefotografie tip: de perfecte locatie

Het vinden van een goede locatie is ook een belangrijk aandachtspunt, want hierdoor is de kans op mooie foto's aanzienlijk groter. Om deze redenen letten wij op een aantal punten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een locatie die open is
  • het ontbreken van hoge gebouwen in de buurt
  • geen extreme bebossing
  • er zijn geen vogels in de buurt

Tip: zorg voor balans

De drone dient over de juiste balans te beschikken. Om deze reden is het regelmatig schoonmaken en schoon houden van groot belang. Daarnaast zijn de propellers een aandachtspunt die ook goed onderhouden moeten worden. Vuil dat op het apparaat komt, kan namelijk een nadelig effect hebben op de resultaten die ermee worden bereikt. Daarom is ook dit een belangrijk aandachtspunt.

Dronefotografie : een vak apart

Dronefotografie

Zoals u heeft gelezen, is er best veel nodig om dronefotografie onder de knie te krijgen. Zeker gezien de investering in apparatuur, ervaring en extra tijd die hierin gestoken dient te worden, is dronefotografie de aangewezen mogelijkheid om hier voordelig van te profiteren. Maak het uzelf dus makkelijk door gebruik te maken van de echte professionals, zoals dronefotografie , en bereik ook het gewenste resultaat.

Drone video

Dronefotografie

Ook kan u bij ons terecht om een drone video te laten maken